01-12-2017

Ersamus+ i Polen

Horsens Gymnasium er i denne uge repræsenteret ved Erasmus+ projektet i Polen med 6 elever (hhv. Esther Pedersen 1.y, Sara Knudsen 1.d, Karoline Lee 1.a, Jacob Jochumsen 2.d, Sofie Amalie Bisgaard 2.d og Julie Laursen 3.e) og 3 lærere (Steen Laursen, Michala og Rasmus Østergaard).
Søndag aften ankom vi, efter en rejsetid på næsten 14 timer, til Krakow lufthavn. Herefter tog vi en taxa til et hotel i Krakow by (fun fact: polske taxichauffør har meget svært ved at flytte venstre fod fra speederen til bremsen).
I Krakow blev det kun til en hurtig aftensmad, og så blev eleverne smidt i seng.
Mandag blev det til et meget spændende og dog lidt overvældende besøg på den gamle koncentrationslejr, Auschwitz. Hvorefter turen gik videre til Opole, hvor vi skulle møde vores værtsfamilier. Alle er vi godt inkvarteret og har fået en masse ny polske indtryk, – nogle mere interessante end andre.
Tirsdag morgen startede vi ud med et velkomst show på skolen, hvor alle kort præsenterede sit land. Herefter arbejde vi en smule i workshops, hvorefter vi skulle ud og se Opole City. Det er en stor by, med rigtig mange kirker.
Onsdag morgen havde vi fået den ære, at vi skulle møde Opoles præsident. Det var en helt speciel oplevelse, og helt sikkert noget andet end et møde med Peter Sørensen. Efterfølgende besøgte vi et museum og herefter en losseplads/biogas produktion.
Dagen afsluttedes med at producere vores egen creme, et besøg fra polsk fjernsyn og en tur i et shoppingcenter.
Skrevet af Sofie Amalie 2d

Skriv kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort.*