11-10-2017

Projekt om den globale opvarmning og bæredygtighed

I skoleåret 2017 – 18 starter Horsens Gymnasium et nyt 2-årigt EU-støttet projekt op om bæredygtighed og klimaændringer. Det nye projekt sker i samarbejde med Polen, Spanien og Tyskland.

Som I de tidligere projekter har alle skolens elever mulighed for at deltage. Desuden vil 18 elever deltage i møderne i de 3 deltagerlande, hvor de skal indlogeres og på den måde møde mange andre kulturer. I efteråret 2018 vil elever fra Horsens Gymnasium være værter for 18 elever og 6 lærere fra de andre skoler.

Kommunikationssproget er engelsk, men vores elever vil også få mulighed for at bruge tysk og spansk. Ligesom vores tidligere projekt handler dette om klimaændringer, og eleverne skal ud fra de indtryk, de får i deres partnerlande, forsøge at ændre på deres vaner for at skabe en mere CO2 neutral verden.

 

Vores sidste projekt: 2013 – 2015: 

Vi har tidligere arbejdet sammen med gymnasier fra Kroatien, Frankrig, Ungarn, Tyskland, Belgien, Italien, Spanien, Tyrkiet og Østrig.

I oktober 2014 havde Horsens Gymnasium bl.a. besøg af 25 elever og 10 lærere fra de 7 lande, hvilket fik gymnasiet til at summe af mange forskellige sprog.

Eleverne fik på den måde mulighed for at være værter for de udenlandske elever i 5 dage. Ud over det faglige arbejde, arrangerede eleverne en fælles bowling-aften og en afslutningsfest.

Se video fra et tidligere projekt:

–        fra Ghent i Belgien:

https://www.youtube.com/watch?v=buziAM9F8p8&feature=youtu.be

Videoer fra 2 af møderne fra sidste projekt

       fra Cádiz i Spanien:

https://www.youtube.com/watch?v=G8k7yTPAZMw&feature=youtu.be%20

 

Se også om skolens andre udvekslingssamarbejder på Horsens Gymnasiums hjemmeside

2. Udvekslingssamarbejde

 

Skriv kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort.*