23-10-2017

Tillykke til Styrke Simon

18-årige Simon som går i 3.e. er en helt normal elev på Horsens Gymnasium – og så alligevel ikke. Han har nemlig lige været til VM i Florida i styrkeløft, hvor han fik en flot andenplads. Styrkeløft er en konkurrence i squat, bænkpres og dødvægt, hvor den, der så løfter det højeste antal kilo sammenlagt, vinder. Simon har altid dyrket sport, både fodbold og gået i fitnesscenter, men for fire år siden fandt han noget han var rigtig glad for. Dette var styrkeløft.

Man tænker lidt, at det godt kan være svært at få tid til alting. Både skole, familie, venner og så styrkeløft. Men ikke for Simon Berg Rasmussen. For ham  ”handler det om prioriteringer, og så bare leve med det valg man tager.” Dette betyder også, at styrkeløft er vigtigt for Simon, og noget han prioriterer højt. Dog, kan han altid presse styrkeløft ind ved f.eks. højtider og helligdage, hvor han skal være sammen med sin familie.  Hans fremtid er dog heller ikke styrkeløft, men han er sikker på, det altid vil være en del af hans liv.

I styrkeløft konkurrerer man i alderskategorier, og han konkurrerede derfor i aldersgruppen der kaldes Sub-Junior, som spreder sig fra 14-18 år. Dette betyder, han skal i en ny kategori næste år, kaldet Junior, som spreder sig fra 18-24 år. Dette gør også, at niveauet bliver noget højere næste år, og Simon regner heller ikke med at få de højeste placeringer til at starte med. ”Det skal nok komme.” siger han overbevisende, og skal selvfølgelig også deltage i VM næste år. Simon træner derudover også andre atleter, som endda er ældre end ham. Inden for styrkeløft handler det nemlig ikke om alder, men om erfaring.

Han anbefaler ”Horsens Styrkeløft Klub.” til interesserede. Det er en helt anden atmosfære og koncept end diverse fitnesscentre. Der er heller ikke så mange regler. ”Det er et fedt sted, uanset hvad man træner, eftersom der ikke kun dyrkes styrkeløft.”

Vi hepper selvfølgelig på Simon igen til næste år, og håber han også får en flot placering der.

 

Interview og foto: Signe Randlev og Julie Sædholm Vaagan

Skriv kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort.*