28-09-2017

Uddannelse skæres væk

Torsdag morgen blev uddannelsen skåret væk med 15 procent på Horsens Gymnasium.  Klokken 9.20 blev det gennem allekald oplyst, at alle lærere nu var sparet væk, og at elever måtte klare sig selv i de resterende 15 minutter af timen. Herefter mødtes alle skolens elever og lærere til en ekstraordinær fællessamling, hvor lærerne i nedtrykt stemning oplyste om de varslede nedskæringer indenfor gymnasieskolen.

John Pedersen, som er fungerende tillidsmand for lærerne, kunne med sit powerpoint og sine levende beskrivelse billedliggøre, hvor gymnasiet eventuelt kunne komme til at spare pga. regeringens varslede nedskæringer på uddannelsessektoren. John rev bl.a. nogle historiske epokegørende afsnit ud af historiebogen for at signalere, hvordan lærerne kunne være nødt til at vælge, hvad de kunne nå at undervise i, men at eleverne stadig vil kunne komme til eksamen i ikke undervist materiale. Ligeledes fik Laura (religionslærer) den ene bunke bøger efter den andet læset på sine ellers stærke arme, indtil det tunge læs ramlede på gulvet, som et billede på , hvordan lærerne får mere og mere undervisning læsset på deres skuldre, men at de på et tidspunkt falder sammen. Som den sidste illustration blev 15 % af lærerne sorteret fra, så Gorm, Kirstine, Beth og Jonna blev et symbol på lærere der blev opsagt, hvis 15 % skulle skæres væk.

Tilsidst kunne John oplyse, at der foregår en demonstration på torsdag den 5. okt. i Århus, hvor både lærere og elever kan deltage og udtrykke sin utilfredshed.

 

Læs også artiklen fra Horsens Folkeblad 

http://hsfo.dk/horsens/Laerere-til-elever-I-staar-selv-for-undervisningen-resten-af-tiden/artikel/131675

 

Skriv kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort.*